hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > آذربایجان شرقی| چیدن گردو به قیمت جان

آذربایجان شرقی| چیدن گردو به قیمت جان

یکی از لذت‌بخش‌ترین مراحل کشاورزی برداشت محصول است اما بی‌احتیاطی در این زمینه نه‌تنها کام کشاورز بلکه کام خانواده او را تلخ می‌کند.

 به گزارش ایرنا، سقوط از درختان بلند گردو در مناطق مختلف آذربایجان شرقی هم‌زمان با آغاز برداشت محصول گردو از باغ‌ها این روزها به دغدغه‌ای برای گردوچین‌ها تبدیل‌شده است. سالانه در حالی افزون بر ۱۰ نفر از هم‌وطنانمان در آذربایجان شرقی براثر سقوط از درختان گردو جان خود را از دست می‌دهند که کمتر در رسانه‌ها به آن پرداخته می‌شود و نهادهای مسئول نیز به‌راحتی از کنار آن می‌گذرند.

طرح تعویض تاج گردو بهترین راهکار کاهش ارتفاع درخت

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: روش برداشت گردو در استان به شیوه‌ای است که گردوچین‌ها روی درخت‌ها می‌روند و با چوب گردوها را تکان می‌دهند. محمدباقر بی‌پروا افزود: شاخه‌های درختان گردو کمی نرم است و با کوچک‌ترین فشاری شکسته می‌شوند درصورتی‌که گردو چین‌ها می‌توانند با رعایت نکات ایمنی خطر سقوط را کاهش دهند. بی‌پروا بابیان اینکه متأسفانه سالانه چندین نفر از هم‌وطنانمان براثر سقوط از درختان گردو یا کشته و یا معلول می‌شوند گفت: درختان گردوی منطقه ما به خاطر گردافشانی از پایین رشد می‌کنند و از قدیم‌الایام هم کشاورزان ما به درخت گردو پیوند نمی‌زدند و اصلا با این مقوله ناآشنا بودند که این امر ضمن بالا رفتن درخت موجب کاهش مرغوبیت و کم باردهی درختان گردو شده است. او ادامه داد: امروزه با استفاده از فناوری علم روز و دانش‌بنیان طرحی به نام تعویض تاج درختان گردو اجرایی می‌شود که ضمن بالا بردن بهره‌وری درخت، باعث پایین آمدن ارتفاع درخت نیز می‌شود که برداشت محصول به‌راحتی و بدون کمترین خسارت جانی و مالی انجام می‌شود. مدیر باغبانی جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بابیان اینکه برداشت محصول گردو در باغات مکانیزه و به‌خصوص کشورهای توسعه‌یافته بدون دخالت انسان و کاملا مکانیزه انجام می‌شود، افزود: این طرح به دلیل فشردگی درختان در باغات مناطق ما و نیز کوچک بودن مساحت و وسعت باغات ما عملی نیست؛ بنابراین بهترین راه تعویض تاج گردوست که در این طرح محصول پیوندی از مرغوب‌ترین ژن‌های داخلی و خارجی و توسط کارشناسان خبره استفاده می‌شود. بی‌پروا بابیان اینکه این طرح کاملا تخصصی است، اظهار کرد: بعد از سه سال درخت شروع به باردهی می‌کند که این نوع محصول در برابر سرمای منطقه نیز مقاوم است و هم‌اکنون این طرح با موفقیت در باغات کلیبر انجام‌شده است. او در مورد چگونگی استفاده از این دانش توسط کشاورزان گفت: کشاورزان هر منطقه با مراجعه به مراکز خدمات جهاد کشاورزی شهر خود و تهیه لیست درخواستی می‌توانند از این خدمات بهره‌مند شوند. بی‌پروا بابیان اینکه این طرح معمولا بلافاصله بعد از عید نوروز انجام می‌شود، افزود: برای هر درخت معمولی حدود ۴ تا ۶ پیوند زده می‌شود که هزینه آن در حدود ۱۰۰ هزار تومان است.

افراد دارای سابقه بیماری فشارخون بالای درخت نروند

سخنگوی اورژانس آذربایجان شرقی گفت: به همشهریان و افراد دارای سابقه بیماری مغز و اعصاب، دیابت و فشارخون توصیه می‌شود هرگز بالای درخت نروند چون در ارتفاع زیاد با افت فشارخون مواجه شده و دچار سرگیجه می‌شوند. وحید شادی نیا با تأکید بر رعایت موارد ایمنی در بالا رفتن از درخت گفت: افرادی که قصد بالا رفتن از درخت گردو دارند حتما مجهز به کمربند مهاری، کلاه ایمنی و کفش مناسب باشند. سخنگوی آتش‌نشانی تبریز نیز با توصیه به رعایت موارد ایمنی برای بالا رفتن از درخت گفت: دانستن موارد ایمنی به‌تنهایی کافی نیست بلکه کاربست آن‌ها برای حفظ جان شهروندان مهم است. دشتی تأکید کرد: افراد ضمن مجهز بودن به وسایل ایمنی، حتما در هنگام بالا رفتن از درخت، دو نفر در باغ باشند و به‌هیچ‌وجه به‌تنهایی در باغ حضور نیابند.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام